duminică, 3 martie 2013

La Scoala "Elena Doamna" Tecuci - lansarea proiectului educational"Sa nu traiesti doar pentru tine"-







     Luni 25 februarie 2013, sala Centrului de Informare si Documentare a Scolii 'Elena Doamna " a gazduit lansarea proiectului educational de voluntariat Tecuci - Nicoresti pentru anul 2013. Proiectul are drept organizatori Ins.Sc. Jud. Galati, Scoala "Elena Doamna" Tecuci, Asociatia "United Cristian Aid Bunul Samaritean" Nicoresti, Scoala "Gabriel Dragan" Nicoresti si Scoala "St.O.iosif Tecuci si are drept coordonatori pe inv. pr. Tila Maria si Cocolici Anisoara, ambele de la Scoala "Elena Doamna'
   Manifestarea a fost deschisa de inv.pr. Cocolici Anisoara, fiind de fata elevi de la clasa O pana la clasa a patra.  Pentru inceput , s-a stabilit de catre elevi semnicatia cuvantului "voluntariat", la care au fost invitati elevii sa raspunda, ce inseamna pentru ei acest cuvant. Manutele lor au fost imediat ridicate spunand , fiecare ce considera : solidaritate, ajutor, prietenie, oferirea de a face o activitate, bunatate, omenie , daruire etc, chiar daca nu intodeuna era raspunsul corect. Dar, a fost de admirat dorinta acestora de a participa la aceasta definire. S-a stabilit apoi, ca aceasta este o activitate absolut necesara, umana si mai ales, realizata fara a se obtine o recompensa financiara ci numai una sufleteasca, mai ales ca proiectul poarta si generosul titlu ''Sa nu traiesti doar pentru tine "Apoi, prin intermediul videoproiectorului, s-au prezentat imagini cu cei o mie de elevi din Cluj care au plantat panselute, cu unii care au participat la Craiova la realizarea unui bazin de inot sau alti copii care au realizat diferite obiecte, valorificate si oferiti banii celor in nevoi. S-a oferit si exemplu numerosilor adevarati oameni care, au ajutat pe cei afectati de groaznicele inundatii de la Tecuci. Doamna inv. Tila a copletat apoi spunand printre altele ;voluntariatul, este o mare onoare pentru noi, pentru ca trebuie sa aducem o raza de lumina, de speranta si bucurie, celor napastuiti. S-a asociat si semnul Voluntariatului cu V de la cuvantul Victorie !
 Apoi, s-au stabilit scopul proiectului, acesta fiind " cultivarea spiritului si valorilor voluntariatului prin formarea unor capacitati si aptitudini de munca "Obiectivele proiectului  au fost socotite a fi ;dezvoltarea abilitatii personale,dezvoltarea spiritului de cooperare, combaterea descriminarii,implicarea elevilor cu cerinte educative speciale,,dezvoltarea altruismului si a empatiei, dezvoltarea simtului estetic , etc. A fost apoi prezentat calendarul activitatilor
cum ar fi ; sa ne cunpoastem partenerii, ajuta-i sa invete, un martisor pentru tine !, o zi impreuna, ganduri curate, pentru o lume curata, natura prin ochi de copil si altele. Activitatea a fost presarata, din cand in cand, si cu melodii din repertoriul lui Tudor Gheorghe, cantate cu multa bucurie de toti copii.
 La finalul activitatii, am remarcat disciplina demonstrata de copii, participarea acestora la discutii, rugandu-i pe elevi si pe invatatori, sa ma accepte si pe mine in acest proiect pentru activitatea de jurnalist pe care o prestez, o efectuez tot prin voluntariat pentru a aduce o raza de bucurie copiilor, parintilor si bunicilor ce urmaresc aceste materiale !


  IANCU AIZIC










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu