duminică, 3 martie 2013

Despre - o parte - din cei ce au scris ISTORIA FOTBALULUI TECUCEAN !


       Intr-un material anterior, am enumerat numele echipelor de fotbal care, in ultimii 50 de ani, au dominat scena fotbalistica tecuceana.
       Dar, la fel cum orice piesa, pentru a fi transpusa in scena spre a putea fi jucata, are nevoie de specialisti,a fost si aici nevoieie de  regizori si actori, mai exact de antrenori si jucatori, care de-a lungul timpului, s-au perindat prin fata spectatorilor, reprezentand cu cinste fotbalul tecucean. Pe stadion, asa cum am mai spus, comentariile si incurajarile veneau de la un trio de crainici in frunte cu indragitul microbist, economist Georgica Boncan cu inegalabila lui voce, apoi profesorul de limba romana si jurnalistul de la ziarul local "Avantul", Mirel Blumer si, atunci cand nu avea de arbitrat vre-un meci, Teodor (Tudita) Cruceanu.Cei mai renumiti cronicari sportivi locali erau: Mirel Blumer- cel care insotea mereu echipa in deplasari-, profesorul Constantin Filita si Vasile Dorus, ultimii doi, transmitand imediat dupa incheierea meciului, rezultatul la ziarul "Sportul popular", devenit apoi, simplu, "Sportul". Apoi, am avut aici si o apreciata echipa de arbitri tecuceni, incepand cu Mitache, Cambanache, Stefaniu, Nicu Calu, Vasiliu Cicerone, Hulea Serban, colonelul Huhulea si , nu in ultimul rand, Teodor (Tudita ) Cruceanu, el avand cele mai bune rezultate pe plan national, despre care vom scrie separat un amplu material.
Urmeaza apoi, antrenorii. Daca la echipa militara "Victoria " il aveam pe Gica Stanculescu, la "Flamurica", am avut pe Nenita, Coca Adamoaie, apreciatul Soni Niculescu, cel ce a condus echipa in memorabilul "baraj" de calificare din C in B, de la Ramnicul Valcea, castigat de tecuceni,apoi Bebe Pascal si actualmente Mosescu. Ca in orice oras, si aici era o mare rivalitate intre echipa Flamura si celelate echipe, ramanand inscris in memoria suporterilor, un meci oficial intre echipa 1 Mai si Flamura, castigat de 1 Mai prin golul lui Mircea Priponescu. Si azi, de cate ori il intalnesc pe Mircea, il mai intreb ; " cum ai dat tu atunci golul?" si el incepe sa zambeasca. Acum, am ajuns la "actorii principali", fotbalistii, pe care incerc sa ii amintesc, cat mai stiu, intr-o ordine alfabetica :Angelescu- un atacant venit de la Galati, Adam Aurel - fost ofiter, campion national la juniori la suta de metri si saritura in lungime, Arghire, Adamoaie Coca, fratii Bujor, Buruiana Victor,Botezatu Valentin, Constantinescu Mircea, Croitoru Silviu (portar), Chiscop, Ciolan Eugen, Corcioveanu Costel, Dumitrescu Gogu, Ghiorcuta Costica,Ganea Fanica, Huruiana Lica (portar), Iancu, Lehadus Vasile, Manole (Mela), Manta, Mihalcea, Nicolau(Misu Pelican),Nenita, Onel GH.(Gache), Panaite Nelu, Priponescu Mircea, fratii Rusu -Puiu si Cristi -Szeke, Stefanescu zis Penita, Stefaniu Mircea zis motoreta, Udris(Fanfane la Tulipe) si altii la care vom mai reveni.Nu putem incheia aceste randuri fara a mai aminti de neuitatul(Nea Ipate,magazionerul si administratorul stadionului)si Nea Mitica Lehadus,tatal fotbalistului Lehadus,Vasile,tot om al stadionului,cel care distribuia in timpul meciurilor minunatele gogosi,alaturi de nelipsitii vanzatori de seminte.
 Ne oprim -deocamdata - aci, revenind cu un material despre cei ce s-au detasat considerabil din aceasta lista.
   IANCU AIZIC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu