luni, 1 aprilie 2013

A.A.R.D.-C.A.R. "Unirea " Tecuci- si-a prezentat bilantul pe anul 2012.











   Conform statului societatii A.A.R.D.-CAR "Unirea ", in ultima sambata a lunii martie, are loc Adunarea generala a delegatilor imputerniciti, Astfel, sambata 3o martie 2013, a avut loc aceasta adunare generala, la frumosul si modernul sediu al societatii.
   Manifestarea a fost deschisa prin oficierea unei slujbe de pomenire in memoria celor 3.779 de decedati din anul 2o12 si in perioada 31.0l.1882-30.03.2013, ca un semn de deosebit respect si recunostinta a acestora, slujba oficiata de preotii Nicolae Forda, Gh.Bara si Toader Trandafir. A luat apoi cuvantul presedintele asociatiei, Ing. ec. Catalin Dodu care a prezentat comisia de redactare a Procesului verbal- formata din consilierii Ion Popa, V. Tiganus si Teodor Cruceanu dupa care consilierul Panchiosu a prezentat situatia prezentei delegatilor, fiind convocati 74 de delegati, prezenti fiind un numar de 67 si, conform normei de reprezentare de jumatate plus unu, dar nu mai putin de 65, adunarea a fost validata. Apoi, domnul Dodu a prezentat Darea de seama a Consiliului director pe anul 2012, remarcandu-se faptul ca acesta este primul an din noul mandat. A fost apoi salutata prezenta in sala, la aceasta adunare, la fel ca si in alti ani, a delegatiilor de la societatiile similare din tara, respectiv CFR Expres Bucuresti, Muncitorul Marasesti, Unirea Adjud sI Muncitorul Tecuci. Apoi s-a aratat in material ca desi anul 2012 a fost unul greu, fara mari perspectivw, aici, au fost atinse toate obiectivele.A fost finalizata curatenia generala, consolidarea cladirii care dateaza din anul 1930, creindu-se conditii deosemite pentru membrii societatii. S-a finalizat clopotnita de la casa mortuara, mergandu-se pe linia colectarii de fonduri, atragerea de noi surse dar si oferirea de ajutoare sociale celor in mari nevoi. Astfel, au fost ajutate un numar de 260 de familii si sprijinite un numar de 14 gradinite. Cu aceasta ocazie, s-a propus si totodata aprobat de adunarea generala, ca membrii cu o vechime de peste 45 de ani, sa primeasca un ajutor suplimentar, in caz de deces, de 3.7oo lei. Societatea lucreaza cu un numar de 19 salariati, 9 pentru CAR, 5 la Ajutor Deces si 5 la Casa mortuara. Se mentioneaza faptul ca 76 % din membri, au varsta peste 60 de ani. S-a stabilit, si aprobat, extinderea activitatii la Focsani, mprin procurarea unui spatiu achizitionat cu suma de 39.ooo E, in centrul orasului, venind astfel in sprijinul membrilor din zona Vrancea. Intre planurile viitoare, se numara si incercarea de construire a unui camin -azil - pentru batrani. Se subliniaza si aportul deosebit adus de fostul presedinte, Mihai Sarbu, cel care a infiintat in anul l995 CAR-ul, unitate ce a venit enorm in sprijinul cetatenilor, dovada fiin si faptul ca in anul 2012, CAR Unirea a acordat imprumuturi in valoare de 185 miliarde - bani vechi - an in care, nici o banca din Tecuci nu a acordat mai mult de 1oo miliarde-vechi -. Dintre propunerile aprobate, remarcam pe cea ca tinerii inscrisi la CAR, cu varsta sub 4o de ani, pot primi imprumuturi de patru ori valoare fondului- in loc de trei ori- cum ramane la ceilalti membri. 
 Doamna Pamfilie Elena, presedintele comisiei de cenzori, a prezentat raportul comisiei pe anul 2012, dupa care, doamna ec. Motoc Daniela Sanda a prezentat bilantul contabil si executia bugetara pe anul 2012, urmat de prezentarea proiectului de buget pe anul 2013.
 S-a trecut apoi la aprobarea listelor de excludere a membrilor AARD CAR care nu au respectat prevederile statului, aici incadrandu-se un numar de 1.747 membri. S-a trecut apoi la modificarea art. 28, al.ll din statut, documente aprobate in unanimitate. A urmat apoi o scurta pauza, in care delegatii au fost serviti cu dulciuri, cafele si alte preparate, dupa care au urmat discutiile, conform listei intocmite de consilierul Teodor Cruceanu. Primul a luat cuvantul domnul Nedelcu, presedinte al CAR Expres Bucuresti, considerat " deschizatorul de drum"Acesta aduce salutul colegilor si membrilor bucuresteni, organizatia aceasta fiind intinsa pe intreg teritoriul tarii. Domnul Nedelcu remarca faptul ca " aici se munceste cu adevarat, si se cunoaste acest lucru. Sa nu uitam, continua domnul Nedecu, poporul e sarac, noi trebuie sa venim in sprijinul acestora, nimeni nu imprumuta de dragul imprumutului, ci constransi de nevoi. A luat apoi cuvantul domnul Filimon, vechi membru al societatii, solicitand detalii despre criteriile de selectie a delegatilor la aceasta adunare, punand apoi si problema imbunatatirii ventilatiei la grupul social din curte. Domnul Cobuz Ionel din partea societatii Unirea din Adjud, apreciaza rezultatele societatii spunand ;" sant rezultate ce pur si simplu ne uimesc!"Profesorul Stefan Andronache, si dansul vechi membru al societatii spune "Acum. asociatia a ajuns la un apogeu, fostul presedinte Mihai SArbu, poate sta linistit, acolo in ceruri, a lasat asociatia pe maini foarte bune "Aprecieri au fost primite si de la delegatul Facala din satul Hangulesti si de domnul Cucas din Barotesti, acesta solicitand date despre intrarea in drepturi a celor ce nu se incadreaza inca in parametri stabiliti de statut. Sa incheiem acest material cu faptul ca in prezent, se lucreaza la introducerea in fondurile sociale ale membrilor, a procentului de 3 % stabilit din beneficiile anului 2012,
 Nu putem decat sa uram mult succes societatii si in acest an, si sa aibe rezultate cel putin , la fel de bune si in acest an.
  IANCU AIZIC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu