miercuri, 3 aprilie 2013

                   TARGUL DE OFERTE EDUCATIONALE-CARIERA 2013-

    Miercuri 3 aprilie 2013, Scoala Sportiva Tecuci a gazuit deschiderea oficiala a Targului de oferte educationale "Cariera 2O13", actiune organizata de Inspectoratul Scolar al Judetului Galati, Centrul Judetean de resurse si asistenta educationala si Centrul Judetean de asistenta psihopedagogica, Manifestarea are drept scop orientarea , din timp, a pasilor spre orientarea carierei, urmarindu-se : autocunoasterea, indentificarea actiunilor, adunarea datelor si informatiilor, evaluarea optiunilor, alegerea optiunii cea mai corecta si modalitatile de actiune. In acest scop. elevii sant indrumati de mediatorii scolari, centrul scolar pentru educatie incluziva, centrrul si cabinetele logopedice si Centrul judetean si cabinetele
de asistenta psihopedagogica, acestea fiind in judetul Galati in numar de 54 din care 35 in municipiul Galati, 5 in municipiul Tecuci si cate unul in Tg.Bujor, Beresti, Pechea, Tudor, Liesti, Corod, Matca, Munteni, Ivesti, Foltesti, Vladesti, draguseni, Cudalbi si Independenta.
 La deschiderea festiva, au fost de fata reprezentanti ai tuturor scolilor din municipiu dar si din comunele apropiate, director ai unitatilor de cultura si Inspectorul Scolar Judetean pentru municipiul Tecuci, prof. Hristache Alice care, beneficiind de sprijinul formatiei "Atrium" de la Clubul Elevilor Tecuci, condusi de prof. Olimpiu Zagrean, au facut o "deschidere muzicala "Am trecut prin fata standurilor unitatilor scolare, Liceul tehnologic"Ovid Caledoniu" Tecuci reamintindu-ne ca asigura pregatirea elevilor pentru comert, constructii, instalatii si lucrari publice, estetica si igena corpului omenesc, industrie alimentara, turism si alimentatie, beneficiind si de scoala postliceala pentru devize si masuratori in constructie dar si invatamant seral cu clasa a IX-a comert.
 Liceul Tehnologic nr. 1 Cudalbine informeaza ca in acest an scolar, aici activeaza 9 cadre didactice cu gr. 1, 4 cu gradul II si 8 debutanti. Pentru anul scolar 2013-2014
vor avea 3o de locuri pentru clasa a IX-a mecanica 3o la agricultura - invatamant liceal -30 locuri pentru invatamant profesional -mecanic agricol-si 30 locuri tehnician cadastru pentru agricultura.
 Liceul Tehnologic"H.P.Bengescu "Ivesti" ne propune pentru invatamat liceal in anul 2013-2014 doua clase cu cate 28 de locuridar si locuri la scoala profesionala. In acest an, elevii de aci au obtinut la olimpiada doua premii II, un premiu III si o mentiune.
Liceul Tehnologic nr.1 Corod se afla in proiecte europene cu "Our SchoolGarden- parteneriat cu 8 tari europene, cu "Wallls TalK' - parteneriat cu sase tari europene, "Jeunes en Roumanie " -parteneriat cu Belgia si "Ro-gaecolog"- parteneriat cu Germania. Aici, in anul scolar ce urmeaza, vom avea : doua clase tehnologice pentru resurse naturale si protectia mediului, clasele X-XII continuand cu cate 20 de locuri fiecare.
Liceul Tehnologic "Tudor Vladimirescu" ne propune pentru anul urmator, pentru clasa a IX-a, 28 de locuri la specialitatea "Stiinte ale naturii" si 28 de locuri pentru industria textila, tehnician designer-vestimentatie.
 Colegiul National "Spiru Haret "Tecuci, liceu cu 115 ani de promovare a valorilor, ne informeaza ca pentru anul scolar 2013-2014 vor avea 3 clase mate-info cu 84 locuri, o clasa de naturale cu 28 de locuri, una de stiinte sociale cu 28 de locuri si una de filologie cu 28 de locuri. Sa mai consemnam ca la bacalaureatul din 2011, eleva Druta Geanina, cu numeroase premii nationale si chiar internationale la Limba Romana, a fost sigurul absolvent din judetul Galati cu media 1o!!, iar 90 % din absolventii de aci, urmeaza studii superioare.
Colegiul National "Calistrat Hogas" Tecuci, scoala cu cea mai mare reprezentativitate pentru invatamantul din municipiu si zona fostului judet infiintat in 1878, ne vine si el cu oferte atractive. In anul scolar 2013-2014, vom avea aci o clasa de matematica-informatica intensiv, una de matematica informatica, doua de stiinte ale naturii, una de filologie-jurnalism si una de filologie-limbi moderne, toate de cate 28 de locuri, cu un total de 168 locuri. In final doresc sa consemnez si faptul ca datorita abnegatiei si devotamentului mereu " tanarului " profesor Radu Vladimir, in acest colegiu, apare, cred eu, singura publicatie zilnica, intitulata "JUrnalul nostru", publicatie de informare si opinie a elevilor de la CNCH. De altfel, in editia speciala din 2 aprilie 2013, partea "editoriala ", intitulata "Oferta educationala", semnata de Cristina Sevcenco, ne anunta de acest eveniment, invitand elevii sa participe in numar cat mai mare. Am remarcat in acest numar si un interesant interviu realizat de George Ghiorghiu si Catalin Denis cu inginerul Alexandru Chiritoiu, fost elev al acestui liceu, azi patron al firmei Echiden Tecuci.Interesante si rubricile "Prietenii naturii"."Povesti din titluri de ziare " si "Saptamana altfel-un plus de cunostinte
 Subliniem calitatea acestei publicatii marca "Radu Vladimir ", si ii uram "Viata lunga !"
 Targul va fi deschis si in ziua de 4 aprilie si rugam pe cei interesati sa il viziteze.
IANCU AIZIC







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu